Reklama:

Depo- Provera (3)

Forum: Nowotwory - leczenie i profilaktyka

Początkująca
13-10-2014, 18:15:22

Witam, mam 23lata, dzisiaj przyjęłam pierwszy zastrzyk depo-provery, kolejny za 3 tygodnie i tak 6do8 razy, Pan dr. na usg wykrył liczne zrosty, mam stałe mocne bóle całego podbrzusza oraz kręgosłupa w dolnym odcinku, Pan dr. stwierdził endometriozę leczenie ma na celu wprowadzenie w menopauzę farmakologiczną. Proszę o radę co o tym myśleć czy wykonać dodatkowe badania? np. ca125, albo wykonać rezonans? Czy to może doprowadzić do nowotworu?
27-10-2014, 17:58:14

Jeśli lekarz podejrzewa u Pani endometriozę, to zleci odpowiednie leczenie farmakologiczne i objawy powinny ustąpić. Bóle podbrzusza mogą być związane zarówno z zaburzeniami przewodu pokarmowego, jak też chorobami ginekologicznymi, zrostami pooperacyjnymi lub pozapalnymi w jamie brzusznej itp. Przyczyn jest wiele. Podstawa, to moim zdaniem dobrze wykonane i zinterpretowane badania obrazowe jamy brzusznej i miednicy ewentualnie badanie ginekologiczne. Niestety marker ca 125 jest dość niespecyficzny i bywa podwyższony w wielu różnych chorobach.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
gość
06-12-2021, 20:18:08

Pilnie potrzebuję dla mamy Depo-Provera 3.3ml proszę o tel 602 268 929
Reklama:
Reklama:
Reklama: