Reklama:

Czy spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi?

Ten tekst przeczytasz w 2 min.

Czy spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi?

PantherMedia

Badanie produktów spożywczych w laboratorium

Zastąpienie czerwonego mięsa drobiem może zmniejszyć ryzyko raka piersi. Wskazuje na to nowe badanie opublikowane przez International Journal of Cancer. Podczas gdy czerwone mięso zwiększa ryzyko tego typu nowotworu, drób ma odwrotny skutek.

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Nowotwory kobiece

gość
Krostka na piersi
Kilka dni temu zrobiła mi się czerwona krostka na piersi, jakby taki podskórny pryszcz jest delikatne zgrubienie w tym miejscu. Co to może być.
gość
WSPARCIE DLA PACJENTÓW ONKOLOGICZNYCH Zaproszenie do darmowego udziału w projekcie EU Navigate
WSPARCIE DLA PACJENTÓW ONKOLOGICZNYCH Zaproszenie do udziału w projekcie EU Navigate Szanowni Państwo, Zapraszamy do udziału w projekcie EU NAVIGATE prowadzonym przez Pracownię Badań nad Starzejący...
gość
Guz piersi
Witam mam guzka w lewej piersi 19mm lekarz radiolog określił jako birards 3 ale zlecił biopsję strasznie się martwię czy mam powód do niepokoju? Mam węzeł pod pachą 11mm powiększony ale stwierdził że...
gość
Guz w piersi
Witam, jestem przerażona. USG: zmiana lita o nieregularnych kształtach, nie unaczyniona.
gość
Ruchomy guzek w lewej piersi
Witam, Od jakiegoś czasu w lewej piersi wyczuwam guzek, przesuwa się. Nie jest bolesny natomiast czasem okolice lewej piersi i pod pachą są tkliwe tak jakby były to zakwasy. Czy ktoś miał podobnie...
gość
Nowotwór jajnika. Czekam na wynik histopatologiczny
Witam ,mam 62 lat.Wyryto u mnie na USG guza jajnika który nie dawał żadnych objawów,zaznaczam że co roku chodziłam na kontrolę do gin.27 grudnia miałam operację usunięcia macicy, jajowodów,jajników o...
Reklama:
Reklama: