Reklama:

Czy spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi?

Ten tekst przeczytasz w 2 min.

Czy spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi?

panthermedia

Badanie produktów spożywczych w laboratorium

Zastąpienie czerwonego mięsa drobiem może zmniejszyć ryzyko raka piersi. Wskazuje na to nowe badanie opublikowane przez International Journal of Cancer. Podczas gdy czerwone mięso zwiększa ryzyko tego typu nowotworu, drób ma odwrotny skutek.

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Nowotwory kobiece

gość
Podłużna gulka w piersi
Dzień dobry, mam 18 lat i mam taki problem. Od dwóch lat bolały mnie piersi (ale to może przez dojrzewanie). Jednocześnie, gdy byłam w ciepłych pomieszczeniach (albo po prostu latem) brodawki zapadał...
gość
Gruczolakowłókniak
Witam, dwa lata temu dowiedziałam się, że mam gruczolakowłókniaka w prawej piersi wym.16x9x11mm. Czy mogę w tym przypadku uprawiać trening EMS?
gość
Rak płuc-Prosiłbym o interpretację wyników badań
Witam, czy na podstawie badań w załącznikach można wyczytać czy są przerzuty? Czy guz nadaje się do operacji czy też nie? Z tego co czytam, po samym rozmiarze guza można stwierdzić co najmniej 3 stad...
gość
czy to moze byc rak piersi?
okolo 3 miesiace temu na piersi pojawila mi sie mala czerwona plamka. miala wtedy jakies 5 mm. nie boli ale urosla do 1 cm. ciagle zmienia ksztalt. obok niej mam delikatne wglebienie w skorze. ogolni...
Reklama:
Reklama: