Reklama:

Czy spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi?

Ten tekst przeczytasz w 2 min.

Czy spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi?

PantherMedia

Badanie produktów spożywczych w laboratorium

Zastąpienie czerwonego mięsa drobiem może zmniejszyć ryzyko raka piersi. Wskazuje na to nowe badanie opublikowane przez International Journal of Cancer. Podczas gdy czerwone mięso zwiększa ryzyko tego typu nowotworu, drób ma odwrotny skutek.

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Nowotwory kobiece

gość
Flavon - rak hormonozależny piersi
Czy będąc w trakcie hormonoterapii można stosować Flavon? Jestem po operacji oszczędzającej. Rak piersi hormonozależny. Biorę symex + reseligo + rybocyklib
gość
Krostka na piersi
Kilka dni temu zrobiła mi się czerwona krostka na piersi, jakby taki podskórny pryszcz jest delikatne zgrubienie w tym miejscu. Co to może być.
gość
WSPARCIE DLA PACJENTÓW ONKOLOGICZNYCH Zaproszenie do darmowego udziału w projekcie EU Navigate
WSPARCIE DLA PACJENTÓW ONKOLOGICZNYCH Zaproszenie do udziału w projekcie EU Navigate Szanowni Państwo, Zapraszamy do udziału w projekcie EU NAVIGATE prowadzonym przez Pracownię Badań nad Starzejący...
gość
Guz piersi
Witam mam guzka w lewej piersi 19mm lekarz radiolog określił jako birards 3 ale zlecił biopsję strasznie się martwię czy mam powód do niepokoju? Mam węzeł pod pachą 11mm powiększony ale stwierdził że...
gość
Atypowe komórki nabłonka szyjki macicy
Cześć, 2 tyg temu dostałam cytologie z opisem nieprawidłowe komórki płaskonabłonkowe ASC-US I atypowe komórki gruczołowe AGC o nieokreślonym znaczeniu. Liczne komórki zapalne, nasilony odczyn leukocy...
rak jajnika
mam 26 lat i ostatnio zawalil mi sie swiat.....dowiedzialam sie ze mam nowotwor jajnika....lekarz mowi ze to poczatkowe stadium,ale jestem przerazona mam 2 miesieczna coreczke.....dlaczego nie znalez...
Reklama:
Reklama: