Reklama:

Produkty poddane fermentacji mlekowej w diecie pacjenta onkologicznego

Małgorzata Solecka - dietetyk

Ten tekst przeczytasz w 1 min.

Produkty poddane fermentacji mlekowej w diecie pacjenta onkologicznego

Shutterstock

Jogurt

Kapusta kiszona, ser żółty, jogurty, zakwas- to właśnie te produkty najczęściej poddawane są fermentacji mlekowej, czyli do ich produkcji wykorzystuje się naturalne bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego nie niszczą komórek nowotworowych, lecz aktywują odpowiedź immunologiczną. 

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

gość
Łuszczyca skóry głowy jaki szampon
Co Wam najlepiej pomogło z kosmetyków na łuszczycę skóry głowy? Jakie szampony oraz inne kosmetyki?
Usg węzłów chłonnych
Dzień dobry. Prosiłabym o pomoc w interpretacji wyników usg węzłów chłonnych synka (3.5roku). Synek nie ma żadnych objawów prócz tych wyczuwalnych węzełków. Raz na 6 miesięcy synek ma wykonywaną mo...
RAK TRZUSTKI - czy można mieć nadzieję?
Proszę o podzielenie się ze mną swoimi doświadczeniami... Guz na trzonie głowy trzustki (USG).: Wątroba - niepowiększona, normoechowa, jednorodna, bez zmaian dodatkowych. Pęcherzyk żółciowy - niep...
miejsca pracy
Czy stworzenie miejsca pracy w domu jest realistyczne? Co powinno tam być?
Jaki rodzaj ogrzewania powinienem wybrać do swojego domu?
Jaki rodzaj ogrzewania powinienem wybrać do swojego domu?
Jak urządzić pokój,
Jak urządzić pokój, aby czuć się w nim jak najbardziej komfortowo?
Reklama:
Reklama: