Reklama:

Produkty poddane fermentacji mlekowej w diecie pacjenta onkologicznego

Małgorzata Solecka - dietetyk

Ten tekst przeczytasz w 1 min.

Produkty poddane fermentacji mlekowej w diecie pacjenta onkologicznego

Shutterstock

Jogurt

Kapusta kiszona, ser żółty, jogurty, zakwas- to właśnie te produkty najczęściej poddawane są fermentacji mlekowej, czyli do ich produkcji wykorzystuje się naturalne bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego nie niszczą komórek nowotworowych, lecz aktywują odpowiedź immunologiczną. 

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

Interpretacja wyników
Bardzo Państwa proszę o interpretację wyniku badania
Rak krtaniowej części gardła
Witam. Czy jest tu ktoś kto miał doczynienia z tą chorobą?
RTG płuc
Proszę o interpretację .
Rak jelita grubego
Mój wujek choruje na raka jelita grubego. "Rak gruczołowy, cewkowo-kosmkowy G-2 pT3NoMx mutacja w kodonie 12 w drugim eksonie genu KRAS, wysokie prawdopodobieństwo MSI(+). Stan po hemikolektomii praw...
Pas pooperacyjny stomijny
Dzień dobry. Moja mama ma już ustalony termin zabiegu usunięcia pęcherza moczowego. Nie wiemy jednak czym należy się kierować przy wyborze pasa. Ceny są różne nie bardzo jednak widzę różnice jaki...
Reklama:
Reklama: