Reklama:

Czekoladą w raka

06-08-2015,
Małgorzata Solecka - dietetyk, specjalista do spraw żywienia i edukacji pacjentów onkologicznych

Ten tekst przeczytasz w 1 min.

Czekoladą w raka

ojoimages

Pokusa

Związki fitochemiczne zawarte w czekoladzie mogą opóźniać rozwój choroby nowotworowej. Jedna kostka gorzkiej czekolady, kryje w sobie dwa razy więcej polifenoli niż lampka czerwonego wina i dokładnie tyle samo, co filiżanka zielonej herbaty liściastej.

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

Interpretacja wyników
Bardzo Państwa proszę o interpretację wyniku badania
Rak krtaniowej części gardła
Witam. Czy jest tu ktoś kto miał doczynienia z tą chorobą?
RTG płuc
Proszę o interpretację .
Rak jelita grubego
Mój wujek choruje na raka jelita grubego. "Rak gruczołowy, cewkowo-kosmkowy G-2 pT3NoMx mutacja w kodonie 12 w drugim eksonie genu KRAS, wysokie prawdopodobieństwo MSI(+). Stan po hemikolektomii praw...
Pas pooperacyjny stomijny
Dzień dobry. Moja mama ma już ustalony termin zabiegu usunięcia pęcherza moczowego. Nie wiemy jednak czym należy się kierować przy wyborze pasa. Ceny są różne nie bardzo jednak widzę różnice jaki...
Reklama:
Reklama: