Reklama:

Czekoladą w raka

06-08-2015,
Małgorzata Solecka - dietetyk, specjalista do spraw żywienia i edukacji pacjentów onkologicznych

Ten tekst przeczytasz w 1 min.

Czekoladą w raka

ojoimages

Pokusa

Związki fitochemiczne zawarte w czekoladzie mogą opóźniać rozwój choroby nowotworowej. Jedna kostka gorzkiej czekolady, kryje w sobie dwa razy więcej polifenoli niż lampka czerwonego wina i dokładnie tyle samo, co filiżanka zielonej herbaty liściastej.

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

gość
Łuszczyca skóry głowy jaki szampon
Co Wam najlepiej pomogło z kosmetyków na łuszczycę skóry głowy? Jakie szampony oraz inne kosmetyki?
Usg węzłów chłonnych
Dzień dobry. Prosiłabym o pomoc w interpretacji wyników usg węzłów chłonnych synka (3.5roku). Synek nie ma żadnych objawów prócz tych wyczuwalnych węzełków. Raz na 6 miesięcy synek ma wykonywaną mo...
RAK TRZUSTKI - czy można mieć nadzieję?
Proszę o podzielenie się ze mną swoimi doświadczeniami... Guz na trzonie głowy trzustki (USG).: Wątroba - niepowiększona, normoechowa, jednorodna, bez zmaian dodatkowych. Pęcherzyk żółciowy - niep...
miejsca pracy
Czy stworzenie miejsca pracy w domu jest realistyczne? Co powinno tam być?
Jaki rodzaj ogrzewania powinienem wybrać do swojego domu?
Jaki rodzaj ogrzewania powinienem wybrać do swojego domu?
Jak urządzić pokój,
Jak urządzić pokój, aby czuć się w nim jak najbardziej komfortowo?
Reklama:
Reklama: