Reklama:

Siła i zdrowie w... Kiszonkach!

17-11-2021,
Agencja Face It

Ten tekst przeczytasz w 2 min.

Siła i zdrowie w... Kiszonkach!

medforum

Warzywa

W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko. Coraz większą popularność zdobywają kiszona cukinia, papryka, kalafior czy marchew. Kiszone warzywa mają dużo korzyści zdrowotnych, ze względu na dużą zawartość witaminy C i E oraz obecność bakterii probiotycznych, które wzmacniają odporność i wspomagają trawienie. Dla osób, które nie przepadają za smakiem kiszonek, jest ciekawy sposób na przemycenie ich w diecie. Przykładowo kiszoną kapustę można dodać do świeżo wyciskanych soków owocowych, dzięki czemu zniwelujemy jej charakterystyczny smak.

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

Interpretacja wyników
Bardzo Państwa proszę o interpretację wyniku badania
Rak krtaniowej części gardła
Witam. Czy jest tu ktoś kto miał doczynienia z tą chorobą?
RTG płuc
Proszę o interpretację .
Rak jelita grubego
Mój wujek choruje na raka jelita grubego. "Rak gruczołowy, cewkowo-kosmkowy G-2 pT3NoMx mutacja w kodonie 12 w drugim eksonie genu KRAS, wysokie prawdopodobieństwo MSI(+). Stan po hemikolektomii praw...
Pas pooperacyjny stomijny
Dzień dobry. Moja mama ma już ustalony termin zabiegu usunięcia pęcherza moczowego. Nie wiemy jednak czym należy się kierować przy wyborze pasa. Ceny są różne nie bardzo jednak widzę różnice jaki...
Reklama:
Reklama: